"Ανάμεσα στις επιθυμίες και στις ηδονές, υπάρχουν κάποιες παράνομες.Σε μερικούς περιστέλλονται από τους νόμους και από άλλες καλύτερες επιθυμίες, με την επικουρία του λογικού.Έτσι, ή φεύγουν εντελώς ή όσες μένουν είναι λίγες και αδύνατες. Σε άλλους όμως είναι δυνατότερες και περισσότερες..."
Πλάτωνος Πολιτεία

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ένα κορίτσι ξαναζωντανεύει!

Iδού η Μύρτις, αρχαία Αθηναία,11 χρονών,όταν πέθανε από επιδημία. Το  κρανίο της βρέθηκε σε ομαδικό τάφο και με τη βοήθεια της επιστήμης έγινε ανάπλαση του προσώπου της, με καταπληκτικά αποτελέσματα!



Ευχαριστώ το μαθητή μου, Βασίλη Μανούση για την ευγενική του προσφορά!

1 σχόλιο:

  1. παιρεταιρω πληροφοριες: 450 π.Χ. , Αθηνα, το ενα τριτο του πληθυσμου προσβαλλεται απο το μικροβιο της σαλμονελας. χιλιαδες κοσμου πεθαινουν απο τυφοειδη πυρετο. αναμεσα τους και ο Περικλης. οι νεκροι θαβονται σε ομαδικους ταφους στον κεραμεικο.

    1995 μ.Χ., Αθηνα, κεραμεικος, ανασκαφες για το μετρο. αρχαιολογοι ανακαλυπτουν τον ομαδικο ταφο απο τον οποιο ανασυρθηκαν 150 περιπου σκελετικα συμπλεγματα , αναμεσα τους και το κρανιο 11χρονου κοριτσιου , διατηρημενο σε πολυ καλη κατασταση. με τη βοηθεια της επιστημης δημιουργειται αντιγραφο στη Σουηδια και στελνεται πισω στην Ελλαδα για προσθεση μυικων συστηματων απο πηλο, λαμβανοντας υπ'οψιν ηλικια, διατροφη, προσωπικα χαρακτηριστικα, καταγωγη...

    2010 , η Μυρτις μας κοιτα στα ματια . προσωπο με προσωπο με το παρελθον. η Αρχαια αυτη Αθηναια μας τονιζει πως εκεινη πεθανε σε εποχη που ουτε φαρμακα υπηρχαν για να γιατρεψουν αυτην και αλλους τοσους. Εμεις ομως που και φαρμακα εχουμε και γνωση εχουμε αφηνουμε τοσες χιλιαδες παιδια να πεθαινουν σε χωρες τριτου κοσμου. αν μπορουσε λοιπον η Μυρτις να μιλησει η πρωτη της προταση θα ηταν : ΑΙΔΩΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή