"Ανάμεσα στις επιθυμίες και στις ηδονές, υπάρχουν κάποιες παράνομες.Σε μερικούς περιστέλλονται από τους νόμους και από άλλες καλύτερες επιθυμίες, με την επικουρία του λογικού.Έτσι, ή φεύγουν εντελώς ή όσες μένουν είναι λίγες και αδύνατες. Σε άλλους όμως είναι δυνατότερες και περισσότερες..."
Πλάτωνος Πολιτεία

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Δημοσθένους Υπέρ της Ροδίων Ελευθερίας,


2 σχόλια:

  1. Μπράβο Σοφία, για όλο το έργο που κάνεις, τις προσωπικές σου εργασίες και τα έξυπνα κείμενα που παρουσιάζεις. Ένα από τα σπάνια Blogs που έχουνε κάτι παραπάνω να πούνε. Απορώ βέβαια, για πιο λόγο, η απουσία σε σχόλια στις αναρτήσεις...Μάλλον γιατί δεν πρόκειται, για επιφανειακές σκέψεις και μασημένη τροφή. Χαίρομαι που όλο και σε κάποιο σχολείο, θα υπάρχουν αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί και θα ήθελα κάποια μέρα να μπορούσα να δω, πόσο ψηλά θα φτάσουν οι μαθητές τους, όχι ως επιστήμονες, αλλά ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, μιας και τους δώθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από τα γνωστά 12 χρόνια της άχρηστης εκπαίδευσης καλοπρογραμματισμένων ανεγκέφαλων ρομπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά, για τη βόλτα σου από το blog μου. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πρώτα από όλα, είναι αληθινό το σχόλιο μου και μετά θερμό. Γενικότερα κακώς, αλλά ιδιαίτερα οι φιλόλογοι, να μην εκφράζουν αυτό που νιώθουν ή σκέφτονται.Το λέει άλλωστε στα αριστερά η αφιέρωση στους μαθητές σου.Μην φτάνουμε στο "Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν κρατούσες".Ωραία είναι η απήχηση των όσων γράφουμε αλλά το σημαντικότερο είναι η επικοινωνία.Όση απήχηση να έχεις, το σημαντικό δεν είναι το μπράβο, αλλά η ανάλυση και εξέλιξη των γραφόμενων από άλλους ανθρώπους.Ας ελπίσουμε να έρθουν να κάνουν κι άλλοι το κέφι τους στο σχολιασμό των αναρτήσεων.Δυστυχώς δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς με τη σκληρή πραγματικότητα του σχολείου, ιδιαίτερα όσοι είχαν και έχουν ανάγκη να μάθουν ή να τους δωθούν οι κατευθύνσεις για μάθηση και αντί αυτού, πέρασαν ή περνάνε 12 χρόνια σχεδόν στάσιμα και ανεκμετάλλευτα.Ελπίζω σε βοήθεια λόγω της πληθώρας δωρεάν σημαντικών και σοβαρών πληροφοριών στο ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή